Biz Kimiz?

İSPANYOL KÜLTÜR DERNEĞİ İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı İzmir Dernekler Müdürlüğüne bağlı olarak 2010 yılında İzmir’de Mehmet YÜCELİ başkanlığında kurulmuştur.

Dz. Kuvvetlerindeki görevindeyken egitime olan sevgisi nedeniyle teknik bransi haricinde bulundugu gemideki subay ve astsubaylara ve ayrica ozel kurslarda Ingilizce egitimleri veren Mehmet YUCELI Dz. Kuvvetlerinden ayrılıp tamamen eğitime yönelmiştir. Bu arada 1990 yılında Profesyonel (Kokartlı) turist rehberliğine başlamıştır. Cok kisa bir surede ciddi bir İspanyolca eğitimi sonrasında turizmde İspanyolca konuşan ülke turistlerine İspanyolca dilinde hizmetler vermeye başlamış ve her sene belirli sürelerde İspanya’da bulunmuş, hemen hemen her noktasini dolasarak farkli kultur ve dil ozelliklerini gozlemlemistir.  2000`li yillarin basinda basladigi Ispanyolca ogretmenliginden buyuk zevk almasiyla 83 yilindan beri yaptigi profesyonel egitiminde agirligi Ispanyolca`ya vermistir.  Hispaniklere olan sevgisi gönlünde iyice yer etmesi neticesinde 2010 yılında İspanyolcanın kültürel, sanatsal ve dil önemi üzerinde bilgiler vermek, İspanya ve İspanyolca konuşulan ülkeler ile çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulunmak, araştırmalar yapmak, bu ülkelere geziler düzenlemek vb. alanlarda çalışmalar yapmak amaçlı İSPANYOL KÜLTÜR DERNEĞİNİ kurmuştur. M.Y. 2013 yılından bu yana İspanya’ya yerleşmiş, çeviri ve turizm çalışmaları yapmakta ve zaman zaman IKD’de cok sevdigi ogretmenlik gorevini surdurmektedir.
IKD’nin temel amacı İspanyolca dilinin (Castellano) en etkin ve ciddi bir şekilde eğitimini vermektir. Bu eğitim yan etkenler ile mükemmelleştirilmektedir.
IKD kursiyerleri ve üyeleri zaman zaman IKD bünyesinde ve haricinde gerçekleştirilen aktivitelere ve projeler bazında gezilere de katılabilmekteler. Kurumumuzda İsanyolcayı belirli bir seviyeye getirdikten sonra, kendilerine İspanyolcanın ana vatanı İSPANYA’DA EĞİTİM imkanı sunulmaktadir. İspanya’nın şirin kenti SALAMANCA’da bulunan SALMİNTER DİL OKULU 1986 yılından beri başarı çizgisini muhafaza etmiş, disipliniyle birlikte dostane, sıcak davranışlarıyla beğeni kazanmıştır. SALMİNTER DİL OKULU ile yapılan anlaşma sayesinde ister başlangıç seviyesinde, ister IKD merkezimizdeki eğitiminizin her hangi bir seviyesinde ISPANYA’DA EĞİTİM’e devam edebilirsiniz. Ayrica, bu yurtdisi egitimini BARCELONA, MADRID, sehirlerinde de alabilir, IKD`ye ait misafirhanelerimizden istifade edebilirsiniz. Tüm işlemleriniz ( okula kayıt, kalacak yerin ayarlanması, ödemeler vs. ) kurumumuz tarafından yapılmaktadır. İSPANYOL KÜLTÜR olarak bünyemizde oluşturduğumuz KÜTÜPHANE İzmir'de eşine rastlanamaz nitelikte olup çocuk hikayeleri, hikaye kitapları, roman,sanat, tarih, ansiklopedi, dilbilgisi, yemek, rüya tabirlerine kadar ne aransa bulunabilecek özelliktedir.AYRICA, eğitim amaçlı programlardan başka, Ispanya’nın arzu ettiğiniz bölgesine, şehrine TUR ORGANİZELERİ yapılmakta ve PROFESYONEL TURIST REHBERLİK HİZMETLERİ verimektedir.
NOT: C2 seviyesi dahil tum seviyeleri veren, kulturel faaliyetler ve TAPAS etkinlikleri duzenleyen, HISPANIC ulkelerde TURIZM hizmetleri veren TURKIYE`NIN TEK KURUMUDUR.

Nitelikli Dil Eğitimi Bir Tık Uzağınızda!
Dil Kültürüyle öğrenilir. Detaylı bilgi için formu doldurunuz.